Najbolji među najboljima ostvarili jednu od najvažnijih životnih pobeda

Dve veličine iz oblasti sporta, na finalnom ispitu svojih studija, dale su svoj maksimum i ostvarile još jednu životnu pobedu uzevši jednu od najlepših titula u svojoj karijeri, titulu ”Profesora sporta i fizičkog vaspitanja”.

Jedna veličina je iz sveta borenja, član Nacionalnih Kik boks i Savate saveza, Jovan Stevanović, profesor, svetski prvak za 2017. godinu u savate boksu i još mnogo zasluženih titula najvišeg ranga, pokazao je svoje ”borbene” sposobnosti kojima je takođe 30.09. pobedio odbranivši rad:

”Primenjene aktivnosti u prirodi u izvršenju taktičkih zadataka službi bezbednosti”.

Rad je obuhvatio terenske aktivnosti, koje je predstavio kao esencijalne za potrebe uspešnog rešavanja najkompleksnijih zadataka elitnih jedinica spasilaštva, službi bezbednosti i oružanih snaga. Stevanović planira da odbranjenim radom trasira profesionalnu stazu, koja će ga iz sveta sporta odvesti u svet elitnih policijskih jedinica.

Najbolji divljovodaš svih vremena u Republici Srbiji, Marko Marjanović, profesor, 30.09. odbranio svoj završni rad na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerzitet u Beogradu i time preuzeo još jednu titulu ”prvaka”. Njegov zadatak je bio da ”savlada zadatu temu” pod naslovom:

„Potencijal akvatorije opštine Bajina Bašta za razvoj kajakaškog sporta“.

Ovaj zadatak kao i svi prethodno realizovani bio je više nego uspešan i vredan proglašenja pobednika ispred Komisije za odbranu i ocenu završnog rada. U nadi da će temu rada realizovati u praksi i time doprineti daljem progresu veslačkih aktivnosti u Bajinoj Bašti, želimo mu mnogo uspeha.

Ovi momci su ostvarili najvažniju pobedu, pobedu koja im
…daje sva prava koja im na osnovu toga pripadaju…, prava koja će im omogućiti da svoja znanja i iskustva nesmetano prenose budućim generacijama. Želimo im puno uspeha u daljem radu i da nastave nizati svoje pobede.