Outdoor Survival Guide

Hugh McManners

Izdavačka kuća Dorling Kindersley Ltd iz Londona izdala je neverovatan priručnik autora Hugh McManners-a 1994. godine, a potreba za reprintom javila se 2007. godine. Tiraž predočene publikacije rasprodat je u pola miliona primeraka. Ova činjenica sama po sebi govori o popularnosti, publikacijom obuhvaćene tematike.

Knjiga sadrži praktično sve neophodne tehnike potrebne u procesu preživljavanja, moglo bi se reći prikazane po principu „od svega po malo“. Bogato ilustrovana, paralelno ispraćena tekstualnim opisom za sve ljubitelje prirode predstavlja informativno gradivo iz kojeg se mogu izvući snažne pouke.

Sadržaj knjige je vešto organizovan, prema ustaljenoj matrici, što ga čini „pitkim“ i jednostavnim za usvajanje i kod onih čitalaca koji nisu usko vezani za ovaj segment boravka u prirodi. Sadržaj knjige koncipiran je na taj način da zainteresuje čitalačku populaciju za segment upoznavanja samih sebe kroz boravak u prirodi i na taj način utiče na sticanje samopouzdanja u posebnim situacijama koje se mogu svakodnevno dešavati svim posetiocima prirode.

Preporuka je za sve one koji ulaze u svet boravka u prirodi ili se već bave nekom od aktivnosti iz širokog opsega tematike Aktivnosti u prirodi.