Safety, Risk and Adventure in Outdoor Activities

Bob Barton

Autor publikacije Bob Barton izdate 2007. godine u izdavačkoj kući Paul Chapman Publishing Ltd iz Londona, bavi se specifičnim pitanjima koja treba uzeti u obzir prilikom razvijanja i primene politike i procedura prilikom organizovanog boravka u prirodi u zanimljivom i može se reći, provokativnom stilu, oslanjajući se na svoje bogato iskustvo iz oblasti aktivnosti u prirodi.

Iz izvoda iz recenzije Peter Vestgarth, izvršni direktor “Nagrada Vojvode od Edinburgha”, smatra da je ova knjiga premostila jednu prazninu i bila je preko potrebna. Debata o bezbednosti nasuprot avanturama raspravlja na potpuno osvežavajući način i trebalo bi da inspiriše novu generaciju nastavnika i omladinskih radnika da svoje veštine i znanja prenesu na rad u prirodi i koriste ih u praksi.

Preporuka je da ovu knjigu treba da pročita svaki službenik koji se bavi tematikom zdravlja i bezbednosti kako bi poboljšao svoje razumevanje onoga što pedagozi avanturističkog obrazovanja (aktivnosti u prirodi) pokušavaju postići u terenskim uslovima u radu sa poverenim im klijentima.