Survive! Essential Skills and Tactics to Get You Out of Anywhere – Alive

Les Stroud

Autor publikacije Les Stroud, poznat kao tvorac, producent i voditelj televizijske emisije Survivorman prenosi čitaocima svoje znanje i iskustva zabeležena na stranicama praktičnog priručnika o preživljavanju Survive. Publikacija je izdata 2008. godine u izdavačkoj kući William Morrow and Company iz Njujorka. 

Les Stroud je preživeo život u najtežim i najudaljenijim regionima naše planete Zemlje pa time čitaocima opisuje osnovne veštine i taktike neophodne za opstajanje u bilo kom delu sveta, uz bogatstvo informacija iz njegovog ličnog iskustva za vreme boravka u divljoj prirodi. Čitaoci će imati prilike da se upoznaju sa sledećim tehnikama: na koji način izraditi sklonište za preživljavanje, zašto su kompleti za preživljavanje bitni i zbog čega bi trebali sami da ih napravite, kako pronaći vodu, kako loviti male životinje i dr.

Glavno bogatstvo ove publikacije jeste napisano lično iskustvo opisano kroz niz živopisnih Stroudovih anegdota ne samo da čine zabavno štivo, nego i poboljšavaju sposobnost svakog zainteresovanog čitaoca da se usredsredi na glavni cilj kada sve ostalo pođe po zlu – preživljavanje.