Whitewater Rafting. The Essential Guide to Equipment and Techniques

Graeme Addison

Ova publikacija u izdavaštvu je New Holland Publisher Ltd i predstavlja sjajan pisani vodič za pomoć u organizaciji raftinga kao specifične veslačke aktivnosti i realizaciju putovanja u predele sa divljim vodama. Rafting na divljim vodama poslednjih godina doživeo je ekspanziju i veliku popularnost među populacijom ljubitelja ove ekstremne aktivnosti.

Sadrži se od sažetog teksta i priloženih ilustracija koje se u dahu čitaju. Tekst sadrži elemente u kojima se prikazuje na koji način se čita voda i manevriše raftom kao specifičnim plovnim objektom. U ostalim poglavljima pokrivena je osnovna oprema i njena upotreba u realnim situacijama prilikok rada na divljoj vodi (upotreba PFD-a, bacanje sigurnosne plutajuće vreće i užadi, kao i neizbežni segment ustaljene metodologije svih drugih aktivnosti u prirodi – upravljanje rizikom, prilikom prevrtanja i ispadanja iz plovila.

Tekst sadrži i listu kontakata i izabranih odredišta.

Bogatstvo priloženih fotografija i ilustracija kompletira doživljaj čitanja i sticanja predstave o raftingu. Publikacija je urađena u modernom stilu uz savršen miks zabavne i poučne literature.