Uspešno održana stručna nautička tribina – Akvatorije u funkciji fizičke kulture

Dana 07.04. tekuće godine u okviru 44. Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova u okviru „Kapetanskog kluba“, tradicionalno je održana Stručna nautička tribina pod nazivom: „Akvatorije u funkciji fizičke kulture“. Na ovom događaju učestvovali su predavači sa raznovrsnim temama iz široke oblasti nautike, počevši od mogućnosti bogate obrazovne ponude aktivnosti na vodi za srednjoškolce, preko bezbednosnih i ekoloških preduslova za izlazak na akvatorije, zatim preko iskustava sa hladnih i divljih voda Sibira, pa sve do predstavljanja turističke ponude Krita i Lefkade kao bisera Sredozemnog mora, ali na kraju i preporuka za usavršavanje rekreativnih ronilaca za tehničke poslove pod vodom.

Pored predavanja na tribini je bilo govora o retrospektivi višegodišnjeg rada „Kapetanskog kluba“ kao prepoznate institucije u svetu nautičkog turizma i promocija nove publikacije namenjene studentima sporta i fizičkog vaspitanja i svim ljubiteljima kako prirode tako i akvatorija.

Detaljna specifikacija događaja prikazana je u programu stručne tribine, koja je u organizaciji Beogradskog sajma, UN Dunavski propeler, SU Pro OUTDOOR Team i časopisa Povratak prirodi.

Učesnici tribine bili su predstavnici institucija:

Kao i uvek i ovom prilikom se zahvaljujemo našim prijateljima i saradnicima koji su tu uvek uz nas i podržavaju sve naše projekte kako bi ih lakše realizovali: Pro Cable, Coptech, BILD d.o.o. i Bargos Loa. Predavanjima su prisustvovali posetioci sajma nautike, lova i ribolova kao i ciljani gosti. Među njima bili su i predstavnici poznati u svetu nautike.

Jedna od novina za ovu kalendarsku godinu nakon više od dvadeset godina postojanja Kapetanskog kluba bila je prikazana na predavanju, a to je novi vizuelni identitet, odnosno novi logotip (prikazan na slici iznad).