Camping’s Top Secrets: A Lexicon Of Expert Camping Tips

Cliff Jacobson

Camping’s Top Secrets je knjiga koja je izašla u nekoliko izdanja, izdavačke kuće A Falcon Guide. Predočeno izdanje je iz 2013. godine. Knjiga prevazilazi opseg tradicionalnih knjiga o kampovanju, otkrivajući mnoštvo terenskih rešenja koje vam mogu poboljšali boravak u prirodi. Jasnim opisima organizovanim po abecednom redu, ovaj vodič za kampovanje iskusnog autora Cliffa Jacobsona otkriva najbolje čuvane tajne stručnjaka iz oblasti aktivnosti u prirodi.

U ovom vodiču mogu se naći saveti za precizno predviđanje vremenskih prilika, tretiranje vode za piće, izgradnju skloništa od koliba do raznih primitivnih skloništa za preživljavanje, postupke prilikom susreta sa životinjama i insekatima, kuvanje u prirodi, upotrebu odgovarajućeg posuđa, loženje vatre, lečenje uobičajenih zdravstvenih stanja, upotrebu mape i kompasa, kampovanje sa decom i izbor odeće i obuće za kampovanje, adekvatne vreće za spavanje i druge potrebne opreme.

Cliff Jacobson je autor većeg broja knjiga iz slične oblasti. Njegova misija je prenošenje znanja i tehnika koje čine otvoreni prostor sigurnim i udobnim mestom za boravak.