Povratak prirodi

Redakcija časopisa

Stručni časopis Povratak prirodi je publikacija predmeta Aktivnosti u prirodi, osnovnih akademskih studija sporta i fizičkog vaspitanja, ujedno “prostor” namenjen stručnim tekstovima bogate ponude navedene tematike. Namenjen za sve one koji smatraju da pripadaju Prirodi i da su njen sastavni deo.

Prostor u okviru koga se ujedinjuju svi entiteti fizičke kulture, mesto gde je prikazana sinergija sa naučnim disciplinama čiji je zadatak proučavanje prirode i prirodnih pojava radi lakšeg razumevanja njenog funkcionisanja, samim tim i njene najiispravnije upotrebe.

Mesto gde se prezentuju sportski sadržaji u prirodi, ekstremni sportovi, tipovi organizacije boravka u prirodi, veštine preživljavanja u prirodi, primenjene naučne discipline: ekologija, meteorologija, biologija i geografija, terenska medicina i sl. Zatim interesantni putopisi, koji nam otkrivaju prirodne destinacije skrivene daleko od pogleda redovnih posetilaca, posmatrane kroz jednu sasvim drugu dimenziju: očima planinara, penjača, ronilaca, veslača, padobranaca, letača…