Svake srede, u letnjem semestru počevši od 21.02.2024. godine prema istaknutom rasporedu, u periodu od 13:15 do 14:45 sati, održavaće se teorijska predavanja predmeta Aktivnosti u prirodi predviđena za studente II godine IAS.

Dobro došli na predmet.

Dana 04.XII 2023. godine zvanično je publikovan udžbenik za predmet Aktivnosti u prirodi pod naslovom: “Metodika i organizacija aktivnosti u prirodi”, autora

Izdavač publikacije je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, a učešće je uzeo Fakultet za sport i psihologiju – TIMS iz Novog Sada i Univerzitet u Beogradu – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Iz obimnog spektra aktivnosti koje se realizuju u prirodi autori su, vođeni programskim zahtevima predmeta Aktivnosti u prirodi, ovaj rukopis realizovali u 15 poglavlja. Posebna vrednost rukopisa se ogleda u ugledanju autora na MENSA-in način pažljive sistematizacije i predočavanja gradiva. Zapravo, urađena je tipska navigacija za svako poglavlje, gde se u okviru svakog poglalja daje njegov sažetak, jasan cilj, glavna oblast izučavanja, kontrolna pitanja za proveru usvojenosti gradiva, kao i korišćena literatura. Sve ovo je urađeno kako bi prezentovano gradivo čitalac usvojio na zanimljiviji i lakši način.

Sadržaj udžbenika odgovara pristupu nastavnika, organizatora, instruktora i studenata sporta i fizičkog vaspitanja. Kroz petnaest lekcija prikazano je celokupno gradivo od značaja za buduće stručnjake iz oblasti FK.

U subotu 02.12.2023. godine u okviru tradicionalne manifestacije “Expozim”, u hali 4 Beogradskog sajma održana je stručna tribina pod nazivom “Zimske sportsko-rekreativne aktivnosti”. Na stručnoj  tribini je održano tri predavanja iz uske tematike. Predavači su ovom prilikom bili:

  • Prof. dr Aleksandar Ivanovski – Viska sportska i zdravstvena škola u Beogradu;
  • Prof. dr Goran Prebeg – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda i
  • dr Vladimir Miletić – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda.

Organizator stručne tribine kao dela projekta “Expozim 2023” je Asocijacija “Sport za sve” iz Beograda. U okviru vremenskog roka od 10:30 do 11:30 sati prisutni su imali prilike da odslušaju sva predavanja, nakon čega je sledila diskusija.

Rezultati ispitnog roka Sepembar 3 za predmet Aktivnosti u prirodi za studijske programe:

Rezultati ispitnog roka Sepembar 2 za predmet Aktivnosti u prirodi za studijske programe:

U subotu 09.09. tekuće godine biće realizovana nadoknada izleta za sve one koji nisu imali priliku da realizuju ranije svoje predispitne obaveze na predmetu. Okupljanje će biti u 05:45 sati na parkingu zgrade fakulteta. Polazak je predviđen u 06:00 sati.

Specifikacija akcije

Dobro došli!

Rezultati ispitnog roka Sepembar 1 za predmet Aktivnosti u prirodi za sve studente koji su imali priliku da izađu na ispit:

U nedelju 09.07. tekuće godine na terenskoj nastavi logorovanja, za sve učesnike kampa biće održan blok predavanja stručnjaka iz oblasti Aktivnosti u prirodi. Gostujući predavači maće priliku da predstave svoj dugogodišnji rad prema sledećoj tematici:

  • mr Petar Stakić, “Asocijacija sport za sve”, Beograd – “Tradicionalni kamp “Asocijacije sport za sve” iz Beograda”;
  • Van. Prof. dr Dragan Branković, Učiteljski fakultet u Beogradu – “Specifičnosti logorovanja studenata Učiteljskog fakulteta”;
  • Jovan Bjelanović, “Šumsko tumaralo” – Buškrafting kao životni stil”.

Dobro došli!!!
Profesorski tim logorovanja ’23.