Sertifikati za INTRO zaron

Foto galerija sa javne dodele sertifikata studentima koji su realizovali Intro zaron u okviru praktične nastave predmeta Aktivnosti u prirodi u julu 2020. godine.

Izlet FSFV u Priboju na Limu

Celodnevni izlet kao sastavni deo nastavnog procesa Aktivnosti u prirodi. Lokacija Priboj na Limu, tematska oblast rafting spust. Fotografija Srećko Paležević.

DIF Leposavić – Gazivode

Praktična nastava Aktivnosti u prirodi FSFV iz Leposavića na jezeru Gazivode / CERS 2020.

Eko-akcija DIFa

Praktična primena usvojenih znanja sa terenske nastave predmeta u sprovođenju ekološko-obrazovne akcije. Lokacija: reka Sava – Čukarički rukavac. Fotografije: Petar Pavlović, Marija FIlipović, Nikola Pavlović i Nikola Jokić

Avala 2020

Pešačko – planinarska tura od FSFV do Avale sa tačno stotinu učesnika na ustaljenoj akciji u organizaciji predmeta Aktivnosti u prirodi. Foto Vladimir Miletić

Via Ferrata San Lorenzo

Aktivnosti u prirodi sa ekipom PK “Kamena Gora” iz Prijepolja u izvođenju eksperimentalnog uspona na “zatvorenoj” ferati “Bruno Biondi” na lokaciji San Lorenzo u dolini Rosandra (Trst). Fotografija: Milorad Marković, Mikajlo i Vlada.

Aktivnosti na vodi – Gazivode

Predmeti TiM Veslanja i Aktivnosti u prirodi FSFV iz Beograda u izvođenju praktične i teorijske nastave aktivnosti na vodi u (okviru logorovanja) Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića. Lokacija jezero Gazivode.

Ženski eXtreme kanjoning

U galeriji je prikazan samo jedan deo najboljeg metoda za rashlađivanje u vrelim letnjim danima. Tura je izvedena pri srednjem vodostaju na reci Tribući. Ženski kanjoning tim činile su Magdalena, Tanja i Tamara.

Logorovanje FSFV 2015

Vizuelni odgovor na pitanje:

“Gde i kako je prošlo tri nedelje ekipi FSFV?”
…Na mestu gde se grle reka Drina i planina Tara…

Devetoro do Avale

Tim od devet ljudi na drugoj po redu pešačkoj turi od FSFV do Avale 015. Kadrovi sa prolaza preko Košutnjaka, Miljakovca, Jajinaca i Avale.

Igre sa Prirodom

Predmet TiM Elementarnih igra na praktičnim vežbama aktivnosti i igara u prirodi. Poludnevni izlet prve godine OAS realizovan u Košutnjaku u formi kružne ture ispraćene raznovrsnim zadatcima i terenskim igrama u prirodi.

Uspon u Gornjačkoj klisuri

Alpinistički uspon u suvoj steni u vertikalama Gornjačke klisure, realizovan u koordinaciji Kluba ekstremnih sportova Armadillo i predmeta Aktivnosti u prirodi. Fotografija Danijela Babović i Petar Šunderić.

Ljepotica Sinjajevina

Dvodnevna lang-lauf tura realizovana na krovu Crne gore na planini Sinjajevini, prikazana kroz objektiv Nenada Petronijevića. Polazna tačka ture Njegovuđa – selo Beč – Njegovuđa.

Brusnička kanjoning tura

Kanjoning tura kroz klisuru reke Brusnice u vreme visokog vodostaja. Tura je realizovana u okviru nastave letnjeg logorovanja jula 2014. godine kao saradnja Katedre za gimnastiku i Predmeta Aktivnosti u prirodi FSFV. Fotografija Nikola Jokić

Alpinistička škola Romanija

Prva međunarodna škola alpinizma u suvoj steni na teritoriji Republike Srpske u organizaciji, realizaciji i koordinaciji Predmeta Aktivnosti u prirodi Fakulteta sporta fizičkog vaspitanja iz Istočnog Sarajeva i Beograda.

FSFV – Trešnja, bicikliom

Ponuda jesenje sezone ljubiteljima aktivnosti u prirodi. U sedlima dvotočkaša na turi FSFV – Trešnja. Jedan nezaobilazni segment praktične nastave – vožnja terenskog bicikla.

Logorovanje 2014

Praktična nastava studenata treće godine OAS. Upoznavanje sa osnovnim tipovima organizacije boravka na otvorenom, velikim brojem programskih sadržaja i značaju očuvanja životne sredine. Život u skladu sa Prirodom.

Soko 14 – nastava FV u prirodi

SOKO 2014 je drugi po redu edukativni izlet u organizaciji Brodarske škole i Predmeta Aktivnosti u prirodi. Sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja u prirodi u formi vančasovnih aktivnosti. Fotografski tim: Radule Čović, Danijel Rakonjac i Petar Pavlović.

II Sajam prirode – Podgorica

Učešće Predmeta Aktivnosti u prirodi – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda na drugom po redu Sajmu Prirode i sportova u prirodi, održanog u Podgorici. Fotografija Radule Čović.

Pešačka tura FSFV – Avala

Pešačka tura u okviru poludnevnog izleta. FSFV – Košutnjak – Miljakovac – Jajinci – Avala. Obavezna vežba studenata III godine OAS.

Aktivnosti u prirodi FSFV

Dobro došli na predmet Aktivnosti u prirodi! Dobro došli na mesto gde se Priroda koristi kao sinonim za učionicu, amfiteatar, sportski teren i trenažni poligon. Učite (u), (za), (o), a prvenstveno (od) Prirode.

Kanjoning tura

Istraživačka kanjoning tura instruktorskog tima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u avgustu 2013. godine. Lokacija: kanjon reke Tribuće sagledan kroz objektiv Nikole Jokića

Izlet – kanjon Gradac

Edukativni izlet u kanjonu reke Gradac u okviru realizacije projekta SOKO sa učenicima Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda izveden u junu 2013. godine.

Sa planinarskim vodičima

Planinarska tura – pokazna vežba sa planinarskim vodičima na Avali u decembru 2013. godine.