Jedrenje na dasci

Simon Bornhoft

Knjiga Jedrenje na dasci (windsurfing), autora Simona Bornhofta u izdanju New Holland Publisher Ltd iz Londona, objavljena je 2001. godine. Predstavlja jedan moderni, bogato ilustrovani priručnik koji sadrži osnovne informacije o jedrenju na dasci kao jednoj specifičnoj aktivnosti u prirodi.

Knjiga sadrži veliki broj informacija sažetih na jednom mestu za sve zainteresovane čitaoce koji imaju ambicije da se oprobaju u ovoj individualnoj aktivnosti na vodi, pri kojoj je glavni zadatak ukrotiti vetar i talase i upravljati jedinstvenim sistemom koji čine daska, rig i surfer. Uvidom u priložene fotografije, često i oni čitaoci koji nisu imali ambicije da se oprobaju u jedrenju na dasci budu privučeni atraktivnosti ove aktivnosti.

Sadržaj knjige podeljen je na nekoliko poglavlja. Izbor adekvatne opreme kao značajan detalj od koga započinje ulazak na vrata sveta jedrenja na dasci, zatim prikaz osnovnih i naprednih tehnika kretanja na vodi, osnovni manevri, bezbednosne procedure prilikom kretanja i boravka na vodi. U hrvatskom izdanju priložene publikacije priložen je opis najatraktivnijih svetskih lokacija za jedrenje na dasci, kao i lokalni lokaliteti hrvatskog primorja, što je značajno zbog blizine i mogućnosti posećivanja.