Uspešno priveden kraju projekat ERASMUS+ Sport – Hiking for Health and Longevity

Međunarodni projekat Erasmus+ SSCP Hiking for health and longevity“ – Physical activity for people over 65priveden je kraju u delu koji je bio pod ingerencijom Univerziteta u Beogradu.

U subotu 10.12. tekuće godine u radionici u okviru programa XXI „Međunarodne konferencije Nauka o sportu, fizičkom vaspitanju i zdravlju“ Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, prezentovan je navedeni projekat u celini. Pored profesora sporta i fizičkog vaspitanja, koji su svojim prisustvom ostvarili mogućnost da dobiju licence, u radionici su učestvovali: volonteri, koordinatori, saradnici, strateški partneri, organizatori i članovi projektnog tima.

Nakon prezentacije projekta otvorena je diskusija vezana kako za konkretni projekat, tako i za buduće projekte ovog tipa. Svi prisutni su aktivno učestvovali u diskusiji, čime je predstavljeno niz ideja za neku od budućih saradnji u oblasti pešačenja, planinarenja u organizovanim tematskim obilascima prirode…

Na samom kraju predstavljena je i faza deseminacije kroz najavu publikacije „Hodanje – od bazičnog do ekstremnog“, (priručnik za organizatore hodanja). Ovaj priručnik je nastao kao finalni produkt dela projektnog tima Univerziteta u Beogradu. Nakon ovoga uručeni su sertifikati prisutnim učesnicima u projektu, čime je zatvoren dvogodišnji ciklus predviđen za njegovu realizaciju.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim prisutnima, kao i našim dragim partnerima: „Trend Prima“ iz Slovenije, „Se Poate“ iz Rumunije, „Margherita Sport“ iz Italije i „Kargenc Club“ iz Turske.

Fotografija: Nikola Tanasijević i Jovana Životić Tanasijević.