Zvanična poseta Alekseja Širokova, predsednika Rafting Federacije Rusije

U novembru mesecu Srbiju je zvanično posetio, gospodin Aleksej Širokov, predsednik Rafting Federacije Rusije. Kroz nekoliko dana boravka u Srbiji i Republici Srpskoj, Širokov je imao prilike da obavi dosta sastanaka, usmerenih prvenstveno na buduću bilateralnu saradnju naših dveju država i njihovih Federacija, na čemu je akcenat stavljen na popularizaciju i omasovljavanje populacije, koja će se baviti raftingom i afirmaciji raftinga uopšte.

Dana 15. novembra članovi delegacije Rafting asocijacije Srbije, imali su tu čast da organizuju celodnevni izlet i Alekseja odvedu u mesto Rutoši u opšini Nova Varoš, gde se kroz tredicionalni srpski doček domaćinske porodice Gordić upoznao sa našim nacionalnim običajima.

Delegaciju Rafting asocijacije Srbije predstavljali su: podpredsednik RASa Dušan Jokić, član IO RASa Branislav Barašević, član nekoliko stručnih komisija RASa Vladimir Miletić, kao i predstavnici članice RASa, Pro OUTDOOR Team Milenko Gordić, Kosta Marinković i RK Tifran Veliša Velović, koji su nekoliko meseci ranije učestvovali na Rafting forumu ”Bele vode Sibira” u organizaciji Ruske rafting federacije.

Realizovani celodnevni izlet bio je obogaćen nizom aktivnosti:

  • planinarskom turom u Specialnom Rezervatu prirode ”Uvac”,
  • streličarstvom (uz podršku SK ”Feniks” iz Gornjeg Milanovca) i
  • gostovanjem u Šahovskom klubu ”Borac” iz Čačka na čelu sa profesorom Ivanom Dimitrijevićem, koji je u Čačku srdačno dočekao i ugostio našu delegaciju.

Ovim je praktično zaokružen dan organizovan u čast našem dragom gostu, saradniku ali prvenstveno prijatelju Alekseju Širokovu iz Ruske Federacije, koga smo ispratili punog utisaka uz izraženu želju i dato obećanje da će ponovo doći i ponoviti istu akciju.

Zvanična delegacija
Rafting asocijacija Srbije