Wilderness Medicine

Paul S. Auerbach

Knjiga Paula Auerbacha, Wilderness Medicine izašla je u nekoliko dopunjenih izdanja u okviru izdavačke kuće Elsevier iz Amsterdama. Poslednje 7. dopunjeno izdanje štampano je 2016. godine. Savršena literatura za sve terenske lekare.

Zahvaljujući sadržaju publikacije brzo i odlučno možete rešiti bilo koju hitnu medicinsku pomoć sa kojom se suočite na otvorenom. Svetski poznati autoritet i autor dr Paul Auerbach sa timom stručnjaka nudi praktična i vizuelna uputstva za efikasno dijagnostikovanje i lečenje čitavog niza hitnih slučajeva i zdravstvenih problema s kojima se susreću u situacijama kada su vreme i resursi oskudni.

Svakodnevno sve više posetilaca odlazi u divljinu i ekstremna okruženja ili su žrtve prirodnih katastrofa, a mnogi su nespremni za opasnosti i posledice koje dolaze u ovakvim scenarijima. Bez obzira da li su ove žrtve planinari zatečeni negde visoko na vrhovima planina, izgubljeni posetioci u pustinji, povređeni na udaljenoj biciklističkoj stazi ili bolesni daleko na morskoj pučini, ovaj nezamenljivi resurs oprema spasioce i zdravstvenu zaštitu profesionalaca za efikasno sprečavanje povreda i bolesti u divljini. Ovu publikaciju u širim krugovima nazivaju još i „Biblija o medicini divljine“.